Moj profil

5 savjeta za pripremu kolača s voćem

Ohrabreni cool savjetima i savršenim coolkinim receptima ovo se ljeto zasladite neodoljivo ukusnim i osvježavajućim kolačima sa sočnim sezonskim voćem.

Bez svake sumnje, ljeto bez sočnih voćnih slastica manje je lijepo i manje ukusno. Kolači s voćem osvajaju nas svojom razigranom vanjštinom i neodoljivo finim i osvježavajućim, našim nepcima tako dragim okusima.

Kolači s voćem osvajaju nas svojom razigranom i očima primamljivom vanjštinom i neodoljivo finim i osvježavajućim, našim nepcima tako dragim okusima.

No, iako se relativno brzo i jednostavno pripremaju upravo nam zbog svog glavnog sastojka sočnog voća nerijetko ne uspijevaju onako kako bi to željeli. Stoga svim obožavateljima ljetnih kolača otkrivamo male tajne i recepte za izgledom i okusom uvijek savršene voćne torte, tartove, pite, biskvite, rolade………..

5 cool savjeta za pripremu kolača s voćem!

1 Za kolače s voćem nemojte koristiti nezrelo ili prezrelo voće, već ono sezonsko, svježe i zrelo koje ima optimalan okus i sočnost. Iako u izboru gotovo da ne postoje granice, primjerice za krhkije podloge poput primjerice beze kore odaberite manje sočne sorte, poput jagoda, kivija, banane, bobičastog i šumskog voća. Ako koristite zamrznuto voće nemojte ga prethodno odleđivati, a voće iz konzervi i staklenki prethodno dobro ocijedite, jer će u protivnom kolač biti gnjecav.

2 Kako cijelo ili podjednako narezani komadi voća  za vrijeme pečenja ne bi potonuli na dno kolača, te kako bi i nakon pečenja ostali ravnomjerno raspoređeni, prethodno ih uvaljajte u malo brašna prosijanog kroz sito za šećer u prahu 

3 Da voće za vrijeme pečenja ne bi pretjerano razmočilo podlogu, tijesto prije nadijevanja kratko, minutu ili dvije zapecite ili ga prije pečenja i raspoređivanja voća, pospite mljevenim orasima, bademima ili pistacijiama, ili   mrvicama od dvopeka ili keksa. Iz istog razloga u nadjev od voća možete umiješati žlicu kukuruznog škrobnog brašna koje će za vrijeme pečenja na sebe vezati suvišni sok, te kolač neće postati gnjecav. 

4 ako za nadjev koristite sirovo voće, te kako ono ne bi pretjerano razmočilo već pečenu podlogu, te kako bi se k tome što bolje sljubilo s podlogom prethodno je namažite pekmezom od marelica, rastopljenom bijelom iii tamnom čokoladom ili pak pudingom od vanilije.  

5 kako je voće sklono kvarenju svježe spremljene kolače obavezno držite u hladnjaku, ali ih prije serviranja izvadite i pustite da se ohlade na sobnu temperaturu na kojoj će okusi bolje doći do izražaja te će i kolač biti ukusniji.

5 cool recepata za kolače s voćem!

Uz pomoć šalabahtera s cool savjetima i cool receptima sebi i svojim najmilijima upriličite najslađe ljeto do sada, te se razmazite s različitim, ali uvijek savršenim ljetnim slasticama. Svoje slatko l jetno putovanje započnite super jednostavnom i brzom, ali i neodoljivo ukusnom i dopadljivom slasticom brownie s bobičastim voćem i sladoledom od vanilije koja kako to i priliči ljetu dolaze u paru sa sladoledom. Nadalje na putu do vrhunca vaše slatke ljetne sezone relaksirajte se pripremom slastica za koje uopće ne trebate uključiti pećnicu, tiramisu rolade s voćem i tartom s voćem. Nakon što se malo odmorite od pohvala, sjetite se bakine pite s jabukama, te konačno i sami, ispecite svoju prvu, mirisnu i ukusnu pitu, prhku pitu s borovnicama . A, kako vježba čini majstora nakon četiri savršene slastice vrijeme je da svoje ukućane raspametite pravom, pravcatom, ljetnom tortom (i izgledom i sastojcima i okusima!), sangrija tortom s voćem i crnim vinom.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.