Moj profil

Cool chefica mjeseca kolovoza - Bozbi

Neki začini su nam nadohvat ruke u kuhinji, ali onaj poseban koji uvijek trebamo imati sa sobom da bi jelo uspjelo je – ljubav. To je začin koji uz poštovanje tradicije i običaja Bozbi koristi u svojoj kuhinji.

Među svim receptima, fotografijama i raznim idejama posebno nam se svidjela ideja Bozbi da nasred svijeta postoji jedan intermezzo kafić smješten „nasred svijeta“, svima jednako udaljen, koji okuplja ljude dobre volje i nikad ne zatvara vrata dragim gostima. Nekako osjećamo da su ove naše stranice slične tome, barem što se tiče naših virtualnih prijateljstava. Iako svjesni da virtualna kava nikada neće zamijeniti onu pravu kavu s prijateljicama, nastojimo barem biti polazišna točka budućih prijateljstava :)

Za Bozbi je ova naša Cool stranica bila polazišna točka prije gotovo deset godina. Zajedno s nama i sa svojim prijateljima u tom je periodu doživjela i zabilježila čitav niz događaja i životnih promjena, neke očekivane, a neke sasvim iznenadne i nepredviđene. Život piše svoje romane, a mi smo glavni likovi u njima, a događa se da smo u nekima ponekad samo promatrači. U svakom slučaju, svaki bitan i sretan događaj vrijedan pažnje, proslavili smo na svoj način, stvarajući slatke uspomene.

Sretni smo što smo bili dio kulinarskog odrastanja, počašćeni što smo svjedočili ljubavnim zavjetima i zahvalni što nam je dočarala jesen na bečkim ulicama, jer predstavila je grad u kojem živi i kojega voli. Nama za sad ostaje da mu se divimo s fotografija uz Bečku pitu.

Bozbi je rođena u Banatu, a danas zajedno sa svojim suprugom i dvije kćerkice, živi u Beču. Kada bi nam se osobno predstavljala i otkrila nam što želi i voli, gotovo smo uvjereni da bi na prvo mjesto izdvojila svoju obitelj, kao najvažniju životnu odrednicu. Visoko mjesto prioriteta na njezinoj ljestvici zauzima i kuhanje.

Budući da govorimo o veseloj i pozitivnoj osobi, druženje, učenje  i prijatelji također su neizostavan dio njezinog života, gotovo kao i knjige u kojima je pronašla način opuštanja, ali i čitavu riznicu znanja. Želimo li je upoznati još malo pobliže, tada otkrivamo da je Bozbi osjećajna, pažljiva, da nikad ne zaboravlja rođendane, da joj je među omiljenim jelima bećarac, a među omiljenim sitnim kolačima posna bajadera :) Ako smo još nešto otkrili, to je da voli jela od piletine i da ne štedi na siru.

Iako poštuje i cijeni tradiciju, ne boji se isprobavati nove okuse, načine i kombinacije, poput pizze iz tave ili kupusa iz pećnice, a svakako je zanimljiv neobičan kolač s rajčicom. Posebno izdvajamo njezine oblatne, jer podsjećaju na djetinjstvo i jer im je glavni sastojak ljubav.

Mnogi od nas vole se i igrati i zato se povremeno volimo vratiti u dane djetinjstva, a kada imamo još dobar povod ili razlog, kako god ga nazvali, činimo to iskreno i predano. Bozbi stvarno ima dobar razlog za igru i to svakodnevnu, jer njezine djevojčice upravo to i očekuju od svoje mame.

Osim dječjih igara, Bozbi se ozbiljnije prihvatila igre fondanom. Drago nam je zbog toga, jer iako znamo za različite strahove, uključujući onaj od pauka pa i onaj od octa, Bozbi nam je otkrila i konačno premostila svoj strah od fondana :) Još jedan dokaz da će mame učiniti sve za dječji osmijeh.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.