Moj profil

Cool chefica mjeseca listopada - KaterinaNaskova

S mjericom kreativnosti i dozom sklonosti eksperimentiranju, KatarinaNaskova kuhanje doživljava kao hobi i opuštanje, a ručak pretvara u pravu malu gozbu za obitelj.

Ukoliko i vi poput KaterineNaskove spadate među one koji će prije izabrati pripremiti kompletan ručak za obitelj i prijatelje, nego ikoji drugi kućanski posao koji ne uključuje tave, zdjele, tanjure i lonce, onda ste u pravom društvu, na pravom mjestu i na pravoj stranici.

Od njezinog prvog recepta do danas prošlo je više od sedam godina lijepog druženja, a već nas je tada osvojila na prvu ukusnim i jednostavnim receptima i idejama za brze zalogaje. I to od piroški, kiflica, pita, pogača i bureka do tikvica, slanih eklera, rolada i muffina u slatkim i slanim izvedbama. Iskreno, da se nađemo u dilemi da moramo izabrati, sigurni smo da ne bismo lako donijeli odluku, jer ne znamo bismo li prije orašasto voće u sočnom tijestu pod nazivom tutti frutti muffini ili pak aromu sira i dimljene slanine u slanim maffinima...? Hmmm, biramo red slanoga, red slatkoga pa ispočetka. Svi sladokusci razumiju ove dvojbe, jer i sama je naša cool chefica s razlogom ponosna na svoje kulinarske uspjehe. Zato i ova titula odlazi do juga naše regije, sve do Makedonije i još jednom potvrđuje kako se ljudi otvorenog uma i pozitivnog stava mogu razumjeti, bez obzira na različite naglaske, dijalekte ili jezike. Ne kaže li upravo makedonska narodna poslovica „Nije bogat tko ima puno, već tko daje puno“...

Slažemo se u potpunosti, jer i naše su stranice postale bogatije, zahvaljujući fotografijama prekrasnih pejzaža bistrih jezera, raskošnih vrtova, cvjetnih buketa, panorama godišnjih odmora te postupaka pripreme brojnih ručkova i večera pa sve do slatkih keksića i kremastih zalogaja.

U prilog činjenici koliko je KaterineNaskova snalažljiva i maštovita u pripremi jela, govorio i detalj da su suprug i dvojica sinova uvijek toliko zadovoljni jelovnikom da ih ne zanima puno od koliko je sastojaka ili koliko grama mesa taj ručak nastao. To samo dokazuje da uživaju u svakom pripremljenom obroku, jer KaterinaNeskova zna dobro što radi, dodajući pritom mjericu kreativnosti i sklonosti eksperimentiranju. Uz svakodnevni posao sačinjen uglavnom od brojeva i računskih operacija, kuhanje doživljava kao hobi i opuštanje.

Za sve koji na neki svoj način žele obilježiti Dane kruha ili sasvim neovisno o tome koji je dan, jedna od odličnih ideja upravo je kruh s kurkumom. Osim kurkume bit će potrebno heljdino i ječmeno brašno, integralno i pšenično, ali rezultat je ukusna štruca, svakako vrijedna pažnje. A ima li već kurkume pri ruci onda je izvrsna ideja i slana rolada koja je jednako dekorativna kao što je i slasna.

Nije samo njezin sin taj koji voli putovati svijetom, povremeno i KaterinaNaskova odluta do češke kuhinje odakle nam je došao njezin trdelnik pa malo do Italije u kojoj je nastao aromatični kolač s brusnicom, smokvom i orasima ili baklava koja podsjeća na Grčku, a kojoj je KaterinaNaskova dala svoj poseban dodir.

Naravno da posebno mjesto u njezinoj kuhinji ima i internacionalna kuhinja pa je tu slani makedonski tart kao i slatko od smokava. U prilog činjenici da i s kolačima možemo nazdraviti u čast dobivenoj tituli dokazujemo time što smo pronašli tradicionalni recept koji se sprema s pivom. Zato dižemo čašu ukoliko ostane koji gutljaj piva dok se spremaju pivarice.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.