Moj profil

Cool chefica mjeseca ožujka - VerceIlioska

Ponosna majka, omiljena baka i izvrsna domaćica, VerceIlioska je na stol izložila svoje bogato iskustvo stvarano godinama.

Najviša titula s naših stranica odlazi na jug naše regije, sve do Makedonije gdje je preuzima VerceIlioska. Ona nam dolazi iz prekrasne velike obitelji u kojoj se hrana priprema s puno ljubavi. Kako i sama VerceIlioska kaže – ljubav čini ljude sretnima, ali uz međusobno poštovanje i vrednovanje istinskih životnih vrijednosti, obiteljska je povezanost još veća. Upravo je to povod za brojna okupljanja i proslave godišnjica, rođendana ili blagdana.

Ponekad niti ne treba povod okupljanju, može se proslaviti na primjer Dan kuglofa. Bitno je samo da se svi okupe i uživaju u zajedništvu i ukusnim pogačama, jer bez obzira tko je slavljenik i tko sve dolazi na večeru, naša cool chefica uvijek ima ulogu domaćice. S tom se ulogom saživjela i svaki je put odigra besprijekorno. Ne čudimo se stoga što je titula u njezinim rukama, jer ona je savršena domaćica kad priprema ručak za najužu obitelj, kao i za veliko slavlje.

Voli društvo, zabavu, glazbu i obitelj na okupu, a put do sreće zna pronaći i u malim stvarima.

Kako je brojna obitelj uvijek i povod za brojne proslave, da bi ostala u dobroj formi, njezin je dnevni posao čuvanje unuka. Taj bi posao najbolje opisale riječi jedne od naših cool prijateljica koja kaže da je kod VerceIlioske sve puno sreće u raznim veličinama. Možda se upravo zato osjeća mladom i punom energije, a ne nedostaje joj niti kreativnosti koju će naravno najbolje znati izraziti tijestom, koje može biti kornjača ili sunce, ali i nešto tajanstveno.

Budući da dolazi iz vedre, sretne i raspjevane obitelji, osim recepata, na naše je stanice donijela i glazbu. U njezinoj obitelji ima puno talenata pa se nađe glazbenika, pravnika, ekonomista, kreativaca pa i planinara, a sve ih u predivnu obitelj povezuje velika ljubav. Na sve to naša cool chefica kaže da za ljubav i sreću ne trebaju riječi, trebate ih osjetiti!

Za sebe kaže da je sretna i ponosna majka te odmjerena i strpljiva osoba s puno ljubavi za obitelj i prijatelje. Vjerujemo da treba puno strpljenja za pripremu jela prema tradicionalnim receptima poput tradicionalnog specijaliteta od janjetine ili primjerice punjenih paprika s kojima ne može pogriješiti, jer ih svi obožavaju.

Sami smo zaključili da je brižna i pažljiva te da cijeni prijateljstvo, jer sreća se gomila tek kada je podijelimo. Zato smo zahvalni što je svoju radost zabilježenu kroz fotografije i omiljene recepte svojih ukućana podijelila s nama i dokazala svoj životni stav da je bolje biti dobar igrač nego biti nečija igračka. S nama se druži više od šest godina, a kako već obilježava sve obljetnice, tako je i obilježila svoj stoti recept, a prije dvije godine počastila nas je i okruglim dvjestotim.

Od nje smo naučili ponešto o slasticama koje se spravljaju u skladu s narodnim običajima, poput turte i doznali više o neobičnim mjerama iz kolača s višnjama. A kada bismo dodjeljivali titulu za šeficu posebnih palačinki, svakako imamo kandidatkinju, jer ove čak imaju prvi i drugi dio.

I dok VerceIlioska spremajući savršene pogače i svježa peciva skromno kaže da je sve to jednostavno, nama se ipak čini da je u pitanju njezin talent, iskustvo i zrno magije.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.