Moj profil

Cool chefica mjeseca prosinca – mimi555

Najbolji način da sačuvamo tradicionalne recepate je da se i dalje domaća jela spremaju u kuhinjama, zabilježe i nastave prenositi, kako bi se sačuvala od zaborava, kao što to čini mimi555.

Kuhanje može biti  i obiteljski hobi, jer dok je mimi555 zadužena za pripremu jela, njezin sin glavni je fotograf. A najčešće vrijeme za ovu zanimaciju je vikend, kad se isprobavaju recepti i nastaju neka nova jela. Ali pri tome se ne zaboravljaju niti stari recepti iz knjižica čiji su rubovi požutjeli od starosti ili su pak istanjeni od listanja, a jedan od njih su žličnjaci s paštetom.

Kad netko voli kuhanje, onda svoju ljubav najprije podijeli s obitelji, a potom i s prijateljima. Kada ta ljubav već prekorači okvire kućnoga praga, onda i kolege s posla imaju prilike uživati u raznoraznim delicijama. Zato se nadamo se da su i kolegice s posla uživale u salati od riže koju im je mimi555 pripremila. Iako u obitelji prevladavaju ljubitelji mesnih zalogaja, moramo se u konačnici složiti s njezinim sinom da je sve fino dok se pripremi na pravi način, poput hajdinske kaše, koja je savršena u savijači.

Da voli kiflice, mimi555 nije propustila spomenuti nekoliko puta, a u prilog tome svjedoči činjenica da je i njezin prvi recept objavljen na našoj stranici upravo onaj za kiflice s marmeladom. Riječ je o receptu s ambalaže staklenke marmelade kojega je izabrala za svoj prvi recept i slažemo se da je odličan izbor, jer dijelimo jednake osjećaje prema kiflicama. Već nam na sam spomen rastu zazubice.

Svi volimo jednostavne i brze recepte pa je juha od krumpira jedan odličan prijedlog za fini obrok, kojega je naša cool chefica pripremala prije puno godina i koja se udomaćila na njezinom jelovniku, kao okrjepa za hladnije dane. Krumpir je gotovo svakodnevna namirnica u brojnim kontinentalnim kuhinjama pa svakako isprobajte i na ovaj način. Jedan od jednostavnih i brzih recepata su i pečena jaja koja su u ovoj kombinaciji s brašnom i mlijekom odlično rješenje za obrok u bilo koje doba dana.

Slažemo se da ovo jelo ne vole svi, ali nama je teško pronaći jelo koje ne volimo pa svaka pohvala ide i za varivo od svježih krastavaca. Da se voli poigrati s namirnicama koje nisu nužno kontinentalnog podrijetla, dokazuje rižoto s morskim plodovima na način kako ga pripremaju Podravci, kojima su jezero Šoderica i rijeka Drava puno bliže od Jadranskoga mora.

Ponekad su obiteljske knjižice recepata preuzete od naših baka pravo malo bogatstvo, jer kriju riznicu mudrih savjeta, poput zimnice bake Marice. Ali kad još i mama pohvali juhicu spremljenu po obiteljskom receptu, onda je to najveće kulinarsko priznanje. Ipak, mi uz sve ostalo, čestitamo mimi555 i na osvojenoj tituli cool chefice.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.