Moj profil

Cool chefica mjeseca rujna – milica7

Zahvaljujući bogatoj zbirci recepata, milica7 ima zapaženo mjesto u Coolinarikinom svijetu.

S više od 200 objavljenih recepata milica7 pridružila se klubu naših vrijednih ljubitelja ukusnih zalogaja. Slano ili slatko, vječita je dilema na koju niti nećemo pokušavati tražiti odgovore, već se jednostavno prepustiti slasnim zalogajima iz Miličine kuhinje.

Donijela nam je ideju kako pripremiti jelo od kupusa u maštovitom receptu pod nazivom Skriveni kupus, kao i ideju za punjene krumpire.

Milica7 ima dovoljno veliko srce da u njega stane puno različitih vrsta ljubavi pa osim u pripremanju kulinarskih delicija i pripremi tradicionalnih jela, uživa u biljkama koje uzgaja u svojemu cvijetnjaku. Neka od svakodnevnih jela sprema po receptima koji zaslužuju svoje mjesto u davno naslijeđenim kuharicama, poput breskvica.

Uvjerili smo se kako voli različita kuhinjska pomagala i često ih koristi prilikom pripreme zimnice te izrade domaćih rezanaca za juhu ili drugih vrsta tjestenina. Zapazili smo i da uvijek nastoji iskoristiti sve što nam nudi priroda tokom izmjene godišnjih doba pa ujesen možemo iz Miličine kuhinje očekivati aroniju  i patlidžan, a na proljeće šparoge.

Voli tradiciju i često priprema tradicionalna jela pa se pronalazi u pripremanju jela koja postoje generacijama naraštaja u našoj kulinarskoj kulturi. Kako i sama tvrdi, neka od jela koje priprema, poput juhe od kruha postoje već desetljećima u njezinoj kuhinji. A tu se svakako ubrajaju i neki savjeti iz zdravstvene medicine, poput narodnog lijeka za kašalj.

Možda će vas riječ „štipavci“ asocirati na neke morske ili riječne račiće, ali zapravo je ovdje riječ o jednom pravom kontinentalnom jelu od domaće tjestenine pod nazivom štipavci s kupusom na kojega nas je Milica podsjetila.

Njezini su recepti izborom sastojaka i dekoracijom uvijek prilagođeni „ciljanoj publici“ i pripremljeni s puno ljubavi pa i kad je riječ o  zapečenom kelju.  Priznajemo da je svima ponekad potrebna pomoć u kuhinji, a njezini „pomoćnici“  rado se odazivaju prilikom pripreme tjestenine pa vjerujemo da će Mica7 podijeliti zasluge sa svojim unučićima za osvojenu titulu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.