Moj profil

Cool chefica mjeseca studenog - Semy

Njezinom kuhinjom vlada šarenilo okusa, jer s jednakom lakoćom i strasti na stol dolaze slana, slatka, mesna, posna, moderna i tradicionalna jela.

Od svih poklona, najljepši su oni u koje je netko vama drag uložio svoje vrijeme, ideje i misli i svojim ih rukama oblikovao... Tada proizlaze najljepši kolači, zalogaji i tada pamtimo najljepše trenutke. Puno svojeg vremena, Semy upravo ulaže u takve prekrasne poklone za svoju obitelj i vjerujemo da oni cijene njezinu ljubav i trud utkan u svaki pripremljeni zalogaj.

Puno je ljubavi za kćer i zeta objedinjeno u coolerici Iz moje kuhinje, a svi znamo da su unuci slatki k'o šećer, med i čokolada zajedno pa je njima poklonila svoju zbirku recepata Torte i kolači. Svoje domaće slastice podijelit će i sa susjedstvom pa ako ulica zamiriši na fritule, treba samo slijediti miris do njezine kuće, jer zasigurno smo u Semynoj ulici :).

Kako to uvijek biva s pravim prijateljstvima, bilo je razdoblja kada smo se nešto više družili i perioda kada smo rjeđe popili jutarnju kavu, ali zajedno bilježimo punih 11 godina odanosti i dvostruko više trofeja ostvarenih u tom periodu. Kako je i sama Semy istaknula - vrijeme pokaže tko je prijatelj, a tko glumac i mi se slažemo s tom tvrdnjom, jer ni sami se ne bismo bolje izrazili. Slažemo se u mnogočemu pa i zaključku da su sve hurmašice dobre :)

Kako onda ne bismo pobliže željeli upoznati osobu koja toliko zna uživati u hurmašicama. Zahvaljujući Semy upoznali smo jedno staro bosansko jelo lapa za koje priznajemo neki od nas nisu ranije čuli. Ali smo zato dobro upoznati sa zeljanicom i uvijek nam je drago vidjeti recept za to jelo, kao i za bamiju, tradicionalno bosansko jelo, možda nekome poznatije pod nazivom okra.

Među više od 300 recepata, moramo izdvojiti i onaj za pitu sa sirom od dizanog tijesta, jer i opet se slažemo sa Semy da je to jedan od onih zalogaja koje jedva možemo dočekati da se dovoljno zarumene ne bi li konačno izašli iz pećnice.

U jednom nam je trenutku izazvala i dvojbu između marshmallows salate i marshmallows torte. Možda sama riječ torta zvuči nepcu primamljivije, ali salata s marshmallowom baš i nije onakva kakve često susrećemo na svojem jelovniku.

Prošetavši Semynom virtualnom kuhinjom doista smo našli za svakoga ponešto, ali stvarno – ni najizbirljiviji ne bi ostali gladni, jer Semy je ponudila nešto dijetno pa nešto ekstra kalorično, nešto zdravo na žlicu, ali i nešto što najbolje paše vilicom. Ima tu izobilje modernih i tradicionalnih kulinarskih delicija pa će nešto za sebe pronaći oni koji traže slatko, oni kojima bi pasalo nešto slano, ali i oni koji se ne mogu odlučiti između kombinacije okusa ili žele nešto jednostavno, poput kokos kiflica.

Foto album zasebno pak priča pregršt slavnih i slatkih kulinarskih priča skupljenih tijekom proteklog vremena. Želimo našoj cool chefici još mnogo slatkih i slanih doživljaja, a ova titula definitivno je zaslužila da se počasti jednom Semy tortom, a da smo bliže i mi bismo navratile na pače pitu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.