Moj profil

Cool chefica mjeseca studenoga - blueSuna

Kada na tron zasjedne obožavateljica plave boje koja za nju predstavlja ljubav, ljepotu i sve idealno, znamo da će ovaj mjesec biti zabavno, vedro, mirisno i šareno.

Još jedan objavljeni recept je nešto novo, dobro raspoloženje na našim stranicama je nešto staro, nešto posuđeno je savjet za uspješan početak dana, a svi znamo što je nešto plavo. Nije svadba u pitanju, nego predstavljanje naše nove cool chefice mjeseca studenoga. Samo joj ime govori, ona je blueSuna.

Osim što ćete je prepoznati po pozitivnom stavu kojega širi svuda oko sebe, zamijetit ćete njezine komentare podrške, isprobane recepte i posebne fotografije s posvetom. Može joj u kuhinji nedostajati koji sastojak, ali vedrog tona nikada ne nedostaje. Njezina još jedna posebnost je što šarenilu boja, daje svoj plavi pečat. Kako sama kaže, Coolinariku smatra svojevrsnim okupljalištem sličnosti isprepletenih u virtualnom svijetu u kojemu prema njezinim riječima nešto uzmete, a nešto date i nitko nije oštećen, nego su svi bogatiji.

Tako se mnoštvo ideja isprepliće u tijesto, tijesto postaje kolač, a kolač postaje užitak. Budući da hrani treba dodati boje da bi bila još zanimljivija i neobičnija, nastane primjerice zeleni kruh, ali ne smijemo pri tome zaboraviti i na miris, jer ona jednostavno voli mirisna jela. Iako zna pripremati različite vrste kruha, integralni su nekako pri vrhu njezinih prioriteta.

Njezini recepti govore više od samih riječi, a u prilog tome govori i jedno naizgled obično jelo na žlicu od graška, koje je učinila posebnim, dodajući mu kao i svim ostalim jelima, malo začina i djelić svoje osobnosti. Kuhinju ne doživljava kao mjesto na koje odlazimo da bismo samo utažili glad za hranom, već mjesto na kojemu možemo pronaći mir i usredotočiti se na svoje misli. Njezin je moto kod pripreme jela i „tajni plavi sastojak“ pa je svaki obrok koji priprema nekome poklon i na taj mu način pristupa prilikom pripreme. Zato uvijek i uspijeva.

A u njezinoj kuhinji ne nastaju samo tradicionalna jela, niti isključivo kolači u bojama, već se rađaju nove ideje i recepti poput salate iznenađenja. Još jedna tajna uspjeha je da smo dobro raspoloženi.

Iako dvojica njezinih sinova znaju uživati u majčinim svakodnevnim hranjivim poklonima, očekivano i nisu zainteresirani za pečenje kolača pa joj društvo u kuhinji ponekad rade rođakinje i prijateljice. Jer ipak netko mora paziti da ne pretjera s kurkumom ili kojim drugim omiljenim začinom. Budući da smatra kako su začini raspoloženja koja unosimo u hranu, obratit ćemo pažnju je li u nekom receptu dodano posebno čilija ili papra :)

Njezina kuhinja bazirana je na domaćoj i tradicionalnoj kuhinji s mediteranskim prizvukom. I često vezana uz rijeku i more, ali tu je uvijek most koji spaja sve obale. Samo sanjiva duša poput blueSune može kreirati romantičnu pitu uz koju gotovo da možemo zamisliti uživanciju u njezinom „dvorištancetu“, koje se mijenja s godišnjim dobima, ali ugođaj uvijek ostaje topao, poznat i dobar.

Sve smo mi šefice u svojoj kuhinji, kaže ona, a sad je vrijeme da pokažemo da smo i više od toga pa se tijekom mjeseca upuštamo u blueSuna avanturu plavih okusa. Ništa ne opisuje bolje ljude i prijateljstvo od izreke – praznik je kada poklanjamo, a praznik može biti svaki dan!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.