Moj profil

Cool chefica mjeseca studenoga – Evichen123

Iza njezine kulinarske vještine stoji iskustvo, ali što je još važnije, ljubav prema kuhanju utkana u svaki recept.

Kako sama Evichen123 ističe, misao vodilja prilikom kreiranja recepata ili isprobavanja postojećih, je obične namirnice koristiti u neobičnim receptima. Ipak, kada je nešto dobro, onda to niti ne treba mijenjati, poput omiljenih šmarni.

Ponekad su potrebne godine da bismo pronašli vlastiti izričaj u kojemu najjasnije možemo pokazati svoje kvalitete i vrijednosti, a sreća je kada od početka znamo na koji se način najbolje izraziti. Tako se Evichen pronašla u kuhanju, pečenju kolača, ali i vrtlarenju, sadnji cvijeća, fotografiranju te bicikliranju. Od toliko puno životnih sadržaja, odlučili smo izbrati one vezane uz kulinarstvo i posvetiti ovaj blog šefici kuhinje mjeseca studenoga.

S više od 200 recepata, Cool chefica Evichen123 zasjela je na tron ovoga studenoga. Ona nam caruje iz Slavonije, gdje je odrasla i gdje i danas živi, a zbog posebne veze s Hercegovinom, raštika je zastupljena u njezinoj slavonskoj kuhinji. Na sreću, zastupljeni su i mak i rabarbara.

Vjerojatno svi imamo neke grickalice kojima ne možemo odoljeti, a Evichen123 je s nama podijelila recept koji je već 40 godina na tronu najdražih obiteljskih grickalica, dok je pak jedno od omiljenih starinskih jela rezanci s makom.

Znamo da torta može biti slana, slatka, voćna, čokoladna ili torta od kruha kada želimo iskoristiti ostatke staroga kruha, a jedna od neobičnih, a vrijednih pažnje je i torta od graška.

Želite li nekome izraziti ljubav, slatka asocijacija skrivena je u srcolikoj slastici.  Kad život daje limune, najbolje napraviti kolač s limunom, a kad priroda daruje koprive, najbolje onda napraviti popečke s koprivom. Odgovor na pitanje kako povezati književnost i kulinarstvo leži u pohanim zelenim rajčicama.

Volite li uživati u pizzi i voću istovremeno, onda je rješenje voćna pizza, a odmak od klasične pizze kakvu inače volimo, predstavlja i pizza od palente i tikvica. Evo jedne pitalice koju je postavila Evichen123 - Jeste li znali da se od lišća cikle može napraviti ukusna i nutritivno bogata salata.  Ako vam je ovo odlična ideja, preostaje samo pričekati sezonu cikle i obogatiti svoj jelovnik.

Planirate li unijeti još malo dodatne boje i uvrstiti šarenilo u kuhinju, ponudite kruh u boji, a ljubitelji juha pronaći će novi izazov na žlicu u krem juhi s kupusom.

Podržavamo i mi uvođenje rogača u slastice, kao i ideje za odličan veganski obrok. Često i rado viđena namirnica na stolu je grah pa je s nama podijelila omiljenu obiteljsku verziju ovoga jela.

Navikli smo da pospremanje po kući spada u redovne kućanske poslove, ali novost koju je Evichen123 uvela je pospremanje po vrtu. Tada nastane miš-maš - zdrav, lagan i jednostavan obrok koji je podložan varijacijama, ovisno o tome što zateknete u vrtu ili hladnjaku. Još jednu prednost ovoga ručka koju naša cool chefica ističe je brzina pripreme i izostanak suđa.

Kako smo u lagano predblagdanskom ozračju, podsjećamo samo da bez šapica, nema ni mirisnih  blagdana.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.