Moj profil

Cool chefica mjeseca svibnja – MajdaBB

Odškrinuli smo vrata raznih morskih specijaliteta i autohtonih recepat iz bogate zbirke cool chefice mjeseca svibnja MajdeBB.

Ne može se govoriti o Majdinim receptima, a ne spomenuti pritom Majdinu pitu. Njezin prvi recept datira iz 2013. godine, a ime neretvanske fritule dobio je po mjestu odakle nam dolazi naša cool chefica.

Kako uvijek rado volimo zaviriti u knjižicu tradicionalnih, zavičajnih recepata, tako nam je posebno drago što je u njezinoj zbirci recepata svoje mjesto pronašao i recept za hercegovačke uštipke čija je najveća tajna idealna temperatura ulja i gustoća tijesta, ali naravno i – čep rakije.

Iako je neretvanski kraj poznat po mandarinama, ovakva inačica mandarina također nam se svidjela i to svaka ponaosob od 64 kuglice, vruće i uvaljane u šećer.

Svakako je potrebno izdvojiti neretvanski brudet, ali još nam je jedan pomalo neuobičajen brudet zagolicao maštu, ali naravno, kako i sama MajdaBB kaže – tko voli, nek izvoli, a ostali će ostati suzdržani.  Ipak, ne jamčimo da ćemo ostati suzdržani dok je poslužena njezina salata od hobotnice, kraljica morskih plodova.

MajdaBB je već sama odlučila koja među njezinim slasticama zaslužuje kraljevsku titulu pa je okrunila kremšnitu, a uz ovu bijelu sirenu sa sirom i maslinama veselimo se ljetu i osvježavajućim, voćnim desertima.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.