Moj profil

Cool chefica mjeseca svibnja - marijanac80

Mlada domaćica, mama, zaposlena žena i supruga iznenadila je kulinarskim umijećem i uspješnim balansiranjem među svim životnim ulogama.

Zajedno s marijanc80 ušli smo sad već u drugo desetljeće našeg druženja i obilježili ovo prijateljstvo brojnim ukusnim zalogajima. Pa zamislite samo koliko ih se skupilo tijekom svih ovih godina, ali ono što možemo reći jest da smo uživali u druženju, svakoj od snimljenih fotografija, napisanoj riječi i svakom od jedinstvenih recepata, spremljenih s puno ljubavi. Ne stane sve u jedan kolaž, ali lijepo se prisjetiti i još ljepše, kada ne moramo birati, nego nam je sve na jednom mjestu ponuđeno.

Posebno dojmljivo kod maraijanac80 je što recepti koje objavljuje i jela koja sprema sadrže jedan šaroliki koloplet naše regije. Kako i sama kaže, upravo poput nje i ti recepti dolaze pomalo iz Dalmacije, pomalo iz Hercegovine i iz Šumadije. Na obiteljskom stolu mogu se pronaći slatki i slani zalogaji od morskih do kontinentalnih. Bez obzira što su nam kulinarske navike podosta slične, uvijek se neko jelo može prepoznati kao primjerice tradicionalno bosansko. Zanimljivo je da nam je otkrila jednu poveznicu, koja spaja sve baš poput vijugavih cesta kakve se protežu našim krajevima, a to je - dobra domaća juha.

Pratimo kulinarski put ove mlade domaćice, koja do sada ima zavidno kulinarsko iskustvo, jer je rano otkrila strast prema kuhanju, a kada je njezina obitelj zadovoljna, onda je to pravi užitak za sve. Najbolje će to potvrditi njezin suprug i Aleksa i Andrija, jer marijanac80 je i mama dvojici prekrasnih dječaka. Zato je za neke recepte najbitnije da se prilozi spremaju na isti način kao što se to radi u vrtiću, poput onih iz Olginih šnicli

Osim što se divimo receptima, divimo se i što uspije uskladiti sve svoje obiteljske, poslovne i kućanske obaveze i pronaći vremena za druženje s nama. Vjerujemo da iziskuje puno vremena i energije da bi sve bilo upravo ovako savršeno kao Minjon torta.

Iako uživa u spremanju svih vrsta jela, peciva i torte, a posebno one rođendanske, nekako su ipak među omiljenima. U njezinim mirisnim kiflicama ne krije se samo sir, nego i sjećanje na djetinjstvo i obiteljska okupljanja, jedan kolač mogao bi ispričati puno božićnih priča, a pita ima moć da vrati u neka druga vremena, sretne dane i ponovno među drage ljude.

Zanimljivo je da se u receptima kriju i neki posebno zanimljivih naziva poput Ljubavne večere, Romanse ili Pijanih ružica.

Naravno da na stolu mora biti i salate, koja može biti topla, hladna, dopuna glavnom jelu, a nekima je čak dovoljna za samostalno jelo poput Mimoza salate. Najčešće ovisi koliko je bogata sastojcima, a marijanac80 je na našim stanicama predstavila još jednu posebnu salatu izvornog naziva Tozovac salata. Iako poput nje nismo dokučili odakle naziv dolazi, naša ju je kreativna cool chefica odlučila nadograditi i dati joj svoju verziju pa je nastala brza salata.

Oni koji su je probali kažu da nevjerojatnom brzinom nestaje s tanjura. Nekako se čini da bi nakon toga dobro došla jedna Bela lađa. Nadamo se da će nam uskoro doploviti s još živopisnih recepata zanimljivih naziva.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.