Moj profil

Cool chefica mjeseca veljače – mikha22

Njezina je kuhinja spoj različitih namirnica i kulinarskih kultura, a sve to svedeno pod zajedničkim nazivnikom - ljubav prema kulinarstvu.

Prošećemo li kuhinjom mikhe22 primijetit ćemo niz domaćih jela, naslijeđenih iz maminih, tetkinih i bakinih recepata, a svakako ćemo se zaustaviti kod tradicionalnih slastica poput gurabija ili tufahija.

Osim prema kulinarstvu, izražena je njezina ljubav prema učenju, istraživanju i usvajanju novoga. Zato sa sigurnošću možemo jamčiti da niti u jednom trenutku neće biti dosadno, jer recepti su pomno proučeni i dolaze sa svih strana svijeta. Tako smo u šetnji njezinom kuhinjom upoznali brojna jela pa i neke namirnice bliskoistočnog podrijetla poput kruha sa sjemenkama sezama ili egipatske musake, ali također i danski krumpir, norveški umak ili kolumbijsku salatu.

Veliki dio njezine bogate zbirke zauzimaju pogače, kifle i slastice od dizanog tijesta, kojima jednostavno ne možemo odoljeti, jer gotovo da već sa njezinih savršenih fotografija dopire miris slasnog, svježe pečenog tijesta. Naime, uz talent za pripremu slastica svih vrsta, do izražaja je došao i njezin talent za fotografiranje tih slastica.

Često se uhvatimo da pripremamo jela prema bakinim ili maminim receptima, jer su se oni pokazali najboljima pa nije nimalo neobično da neka jela s vremenom postanu dio baštine kojoj se često vraćamo. Tek jedan u nizu takvih primjera su mamin kruh ili bakin kolač koje je mikha22 podijelila s nama.

Prijateljstvo je ponekad teško opisati riječima, zato se možemo poslužiti receptom, jer nije li pravo prijateljstvo kad kolač nosi prijateljičino ime.

Iako je povrtno voćni smoothie njezin prvi izbor za početak dana, vafli u bezglutenskoj veziji jedna su od izvrsnih ideja kako početi dan i zasladiti svakodnevnicu. Želite li uživati u slasticama bez glutena, među njezinim ćete receptima pronaći sigurno nešto što će vas oraspoložiti i okusom i izgledom, poput zebra muffina ili ruskih medenjaka.

Osim recepata, u našoj su svakodnevici dobro došli i korisni savjeti, a Mikha22 nas je primjerice naučila kako u svakom trenutku u kuhinji može biti dostupan bijeli luk, ako ga znamo pravilno obraditi i skladištiti.

Vjerujmo da ćemo nastaviti zajedno s kuhačom u jednoj i fotoaparatom u drugoj ruci i pozitivnim pogledom istraživati svjetske kuhinje, jer uvijek možemo pronaći nešto zanimljivo i naučiti nešto novo. Baš zato je svaki dan novi izazov u životu, ali i u kuhinji. A svaka cool chefica to zna :)

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.