Moj profil

Pravila zaštite privatnosti

Coolinarika.com je web stranica Podravke d.d., namijenjena svima onima koji vole kuhati i misliti o hrani sa srcem.

1. Opće informacije

Ova Pravila zaštite  privatnosti  (dalje: Pravila) opisuju koje vaše osobne podatke  prikupljamo, na koji način obrađujemo te u koje svrhe ih upotrebljavamo, kao i vaša prava povezana s vašim podacima.

Podravka d.d., Koprivnica, Ante Starčevića 32, OIB 18928523252 (dalje: “Podravka“ ili “mi“) obrađuje osobne podatke korisnika svojih usluga i posjetitelja stranice www.coolinarika.com  u skladu s važećim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka 2016/679).

Poštujemo vašu privatnost i obrađujemo osobne podatke pošteno i zakonito, isključivo na temelju valjanih pravnih osnova, odnosno sukladno vašim suglasnostima za obradu.

2. Način i svrhe obrade osobnih podataka

Korištenje internetske stranice www.coolinarika.com

Pristup internetskoj stranici www.coolinarika.com je slobodan i ne zahtijeva registraciju. Ukoliko se odlučite registrirati, možete koristiti veći broj sadržaja i funkcionalnosti stranice (npr. kreirati vlastitu stranicu, sudjelovati u forumu, objavljivati svoje fotografije, predbilježiti se za primanje obavijesti putem elektroničke pošte i sl.)

Prilikom vaše registracije prikupljamo vaše korisničko ime i  adresu elektroničke pošte. Uz navedeno, imate mogućnost unijeti i dodatne osobne podatke ukoliko to želite.

Ostalim registriranim korisnicima bit će prilikom njihovog pristupa na vašu osobnu stranicu vidljivi vaše korisničko ime i vaša profila slika. Drugi osobni podaci koje ste dobrovoljno unijeli prilikom registracije neće biti vidljivi ostalim korisnicima, osim ako ih prethodno ne označite kao podatke za koje pristajete da budu vidljivi ostalim korisnicima.

Osobne podatke koje prikupljamo kroz registraciju obrađujemo kako bi vas upoznali s našim proizvodima i uslugama, te u svrhu poboljšanja kvalitete sadržaja i funkcionalnosti ove stranice.

Osobne podatke koje ste nam učinili dostupnima prilikom registracije obrađivati ćemo za vrijeme postojanja ove stranice, odnosno za vrijeme trajanja vaše registracije. Nakon toga vaše osobne podatke ćemo brisati osim ako nam ne dopustite njihovo daljnje čuvanje.

Promotivne poruke                                                          

Ukoliko želite primati promotivne poruke o našim proizvodima i uslugama možete odabrati jednostavnu prijavu vaše e mail adrese u web obrazac, bez potrebe registracije. U svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da sami isključite tu funkcionalnost kroz postavke korisničkog računa ili da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci ako se niste registrirali.

Promidžbene nagradne igre i nagradni natječaji

Povremeno organiziramo  nagradne igre i druga natjecanja. Osobne podatke koje prikupljamo na ovaj način  obrađujemo isključivo u svrhu realizacije nagradne igre, odnosno natjecanja (npr. objava imena dobitnika, za kontaktiranje dobitnika, dostave nagrade i sl.). Za sudjelovanje u nagradnoj igri ili natječaju potrebni su nam vaše ime, prezime, e mail, kontakt telefon i adresa za dostavu nagrade.

Prikupljene podatke brisati ćemo nakon isteka 12 mjeseci od objave dobitnika. Ukoliko ste na prijavnom obrascu za nagradnu igru pristali  primati promotivne poruke, u svakom trenutku možete odustati od primanja promotivnih poruka na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenoj promotivnoj poruci.

Ankete i upitnici

Kroz ankete i upitnike prikupljamo informacije o vašem zadovoljstvu s našim proizvodima i druge korisne podatke kako bi ih prilagodili vašim potrebama te u svrhe promicanja odnosa s javnošću. Rezultati provedenih anketa ili upitnika su isključivo sumarni i anonimni.  Za sudjelovanje u anketama ili upitnicima prijavljujete se svojom e mail adresom kroz web obrazac ili odabirom opcije kroz svoj korisnički račun.

Kontaktiranje

Ukoliko nam se obratite s vašim upitima, podatke koje nam pri tome dostavite obrađujemo isključivo za pružanje traženih informacija.

Osobni podatci koju su nužni za rješavanje reklamacije na proizvod čuvaju se 24 mjeseca od dana zaprimanja sukladno propisima kojima se uređuju prava potrošača.

3. Primatelji osobnih podataka

Podravka će vaše osobne podatke prosljeđivati drugim primateljima isključivo na temelju zakonske obveze, odnosno opravdanog zahtjeva ovlaštenog javnog tijela (npr. sudova).

Po potrebi osobni podatci će se prosljeđivati i pouzdanim partnerima (izvršiteljima obrade) u svrhe omogućavanja korisničke potpore, održavanja informacijskog sustava, istraživanja tržišta ili sličnih potreba uz obvezne mjere povjerljivosti i zaštite podataka

4. Zaštita osobnih podataka

Prikupljene osobne podatke obrađujemo uz obaveznu primjenu odgovarajućih pravnih, tehničkih i organizacijskih mjera sigurnosti kako bismo spriječili svaku neovlaštenu obradu podataka. Pristup vašim osobnim podacima ograničen je samo na one zaposlenike kojima su te informacije nužne  u pružanju naših usluga. Kontinuirano educiramo naše zaposlenike o važnosti povjerljivosti podataka te čuvanju privatnosti i zaštiti Vaših podataka. Prikupljamo samo one podatke koji su nužni za predmetnu obradu i ne čuvamo ih dulje nego li je to potrebno, odnosno određeno zakonskim propisima.

5. Vaša prava

U svakom trenutku od nas možete zatražiti informaciju o obradi vaših osobnih podataka i zatražiti ostvarivanje sljedećih prava:

  • pristup  podatcima koji se odnose na vas
  • ispravak ili dopunu vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni
  • brisanje osobnih podataka (zatvaranje korisničkog računa)
  • ograničenje obrade osobnih podataka, npr. kada prigovarate točnosti osobnih podataka, a za vrijeme dok ne provjerimo njihovu točnost.
  • prijenos podataka (spremanje vaših podataka koji su nastali upotrebom korisničkog računa na vaše računalo ili drugi medij)
  • povlačenje suglasnosti za obradu podataka (npr. za primanje promotivnih poruka)

Ukoliko smatrate da je neko od vaših prava povrijeđeno možete podnijeti prigovor Agenciji za zaštitu osobnih podataka na kontakt :

Selska cesta 136 , HR – 10 000 Zagreb, email: azop@azop.hr

6. Kontakt za zaštitu osobnih podataka

Zahtjevi, pritužbe ili upiti koji se odnose na obradu i zaštitu osobnih podatka  možete uputiti na adresu elektroničke pošte dpo@podravka.hr ili putem linka Kontakt.

U postavkama svojeg korisničkog računa uvijek možete vidjeti koje smo vaše osobne podatke prikupili, možete ih ispraviti te prenijeti na svoje računalo ili drugi medij. Možete i obrisati svoj račun čime će svi vaši osobni podaci koje ste nam dostavili prilikom registracije biti izbrisani.

Sukladno važećim zakonskim propisima kojima je regulirana zaštita osobnih podataka svaki zahtjev/upit bit će riješen što je prije moguće, a najkasnije u roku od 30 dana od zaprimanja.

Prilikom kontakta i postavljanja navedenih zahtjeva uložit ćemo razumne napore da potvrdimo vaš identitet i spriječimo neautoriziranu obradu osobnih podataka.

Službenik za zaštitu podataka

Podravka d.d.
Ante Starčevića 32
HR - 48000 Koprivnica
tel.  048/653-077
fax. 048/653-088
mob. 099/6651-783
dpo@podravka.hr

7. Pravila zaštite osobnih podataka drugih web stranica/trećih osoba trećih strana

Na ovoj stranici pronaći ćete linkove na druge web stranice ili portale. Pravila o zaštiti osobnih podataka na tim portalima mogu biti drugačija od ovih Pravila.

Na našoj stranici možemo vam ponuditi i značajke društvenih mreža koje omogućavaju dijeljenje osobnih podataka na društvenim mrežama. Stoga vas molimo da se upoznate s pravilima o zaštiti osobnih podataka koja se primjenjuju na stranicama drugog portala ili društvenoj mreži odnosno od strane trećih osoba.

U slučaju promjena ovih Pravila obavijestit ćemo Vas o tome na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene.

Ova Pravila zadnji put su izmijenjena 24.05.2018. godine.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.