Moj profil

Slasni kukci

Cvrčci, pauci, zrikavci, skakavci, termiti samo su neke od vrsta koje su posebno cijenjene na raznim stranama svijeta. Mi, Europljani malo smo suzdržaniji, ali ipak bez predrasuda uživamo u medu, slatkom izlučevinom jednog opnokrilca - pčele.

Kukci su oduvijek bili dio ljudske prehrane. Jeli su ih posvuda, a jedu ih i danas. Cvrčci, pauci, zrikavci, skakavci, termiti samo su neke od vrsta koje su posebno cijenjene na raznim stranama svijeta. Mi, Europljani malo smo suzdržaniji, ali ipak bez predrasuda uživamo u medu, slatkom izlučevinom jednog opnokrilca - pčele.

Jedna stara vojna knjiga o preživljavanju u prirodi nudi recepte od mravljih jaja, skakavaca i podkornih crva. Sjećam se da smo kao klinci probali pržene skakavce i da su bili prilično ukusni.

Na Internetu postoje gomile stranica o jestivim kukcima, a čini se da ni borci za prava životinja nemaju ništa protiv. Možda dolazi vrijeme da i kukce uvrstimo u svoju prehranu. Krenimo barem s Camparijem koji je tako predivno crven od jedne vrste uši koja živi na kaktusima. Živjeli!

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.