Moj profil

Testirali smo dva praktična kuhinjska uređaja: Oduševljeni smo! Štede vrijeme i ostavljaju manje zaprljanu kuhinju

Poput svih umjetnika i kreativaca, tako i oni koji dijele strast prema kuhanju, imaju svoj kulinarski potpis. Moguće da je on u obliku nekog trika prilikom pripreme jela ili pak tajni sastojak kojega dodaju receptima. Bilo da je to poseban način izrade tjestenine ili specijalan način sjeckanja povrća, važno je da je jedinstven, a time i prepoznatljiv pečat.

Ukoliko još uvijek tražiš svoj kulinarski izričaj, jer toliko je toga neisprobanoga, otvorena su ti sva vrata za kulinarsko eksperimentiranje. Svijet tjestenine je kao stvoren za to jer mogućnosti su nepregledne. Izrada vlastite tjestenine koja se razlikuje od ostalih može biti pravi umjetnički izazov, a istovremeno štedi budžet i potiče kreativnost.

Samostojeći kuhinjski uređaj Kenwood kMix

Do sada još nismo upoznali nekoga tko je odbio tanjur svježe domaće tjestenine. A znaš li kako ćeš je najlakše pripremiti?

Iako do sada još nismo upoznali nekoga tko je odbio tanjur svježe domaće tjestenine, još smo uvijek u potrazi za nekim tko će nam je napraviti. A dok ne otkrijemo, poslužit ćemo se nevjerojatnim trikom s kojim ćemo pomoću jednog uređaja i posebnih nastavaka izraditi ni manje, ni više nego svježu domaću tjesteninu koju možemo upotrijebiti u različitim vrstama jela.

Budući da volimo testirati nove kuhinjske uređaje, samostojeći kuhinjski uređaj Kenwood kMix učinio nam se idealan za izradu svježe tjestenine. Oduševila nas je snaga motora od čak 1000 W, pa su sastojci za tjesteninu u samo par minuta već bili oblikovani u kuglu tijesta. I sada dolazi najbolji dio, na ovaj svestrani samostojeći mikser dodali smo pripadajući nastavak za izradu tankih, dugačih fettuccina.

Prethodno razvaljano tijesto stavili smo u nastavak, a on je sam izradio hrpice svježe tjestenine spremne za kuhanje. Samostojeći kuhinjski uređaj Kenwood kMix dolazi sa čak 12 dodataka za izradu 12 različitih vrsta tjestenine. Wow!

Samostojeći kuhinjski uređaj Kenwood kMix - nastavak za rezanje tijesta

Što smo još doznali o samostojećem kuhinjskom uređaju Kenwood kMix:

  • s lakoćom miješa, muti, gnječi
  • dolazi s posudom kapaciteta 5l i ručkom za jednostavno izlijevanje
  • raspon brzine je varijabilan
  • dolazi sa 3 osnovna nastavka za miješanje
  • zdjela ima zaštitu koja tijekom miješanja štiti od prskanja izvan posude

Otkrij nešto sasvim novo - pojednostavi pripremu, sjeckanje i oblikovanje hrane

I sada, vjerujte, najbolje tek slijedi. Sigurno ste dok pretražujete nove recepte, često izbjegavali one koji sadrže hrpicu raznobojnog na ploške ili trakice narezanog povrća – jer tko ima vremena i strpljenja za takvu pripremu. I mi smo bili sličnog stava dok nismo isprobali Kenwood MultiPro Go.

Kenwood MultiPro Go

Uređaj jednostavnog izgleda i snage od čak 650 W olakšao nam je pripremu šarene tjestenine primavera bogate povrćem. Dok se već prethodno pripremljena domaća tjestenina kuhala, uposlili smo Kenwood MultiPro Go i u svega par minuta dobili tanjur nasjeckanog i narezanog povrća.

Ovaj mali specijalac osim na vremenu za sjeckanje povrća, uštedio nam je i vrijeme za pranje posuđa, jer sjeckati, rezati, ribati i poslužiti izravno na tanjur pravi je privilegij ovog uređaja. Uvjerili smo se, praktičnost je drugo ime za Kenwood! I ovaj uređaj osim spomenute pripreme povrća može izraditi grickalice, pire ili tijesto za pizzu ovisno o tome što želiš pripremiti i čime želiš ukućane ili goste iznenaditi.

Predlažemo da uz malo mašte pronađeš svoj jedinstven kulinarski potpis. Mi smo svoj pronašli zahvaljujući samostojećem kuhinjskom uređaju Kenwood kMix i uređaju Kenwood MultiPro Go. Na pripremljenom receptu tjestenina primavera pozavidjeli bi nam i Talijani.

Izvor slika: www.kenwoodworld.com
Promo članak