Moj profil

Za prijatelstvoto

Imati prijatelja - budi i ti prjatelj.

Ne idi ispred mene-mozda te necu slediti.

Ne idi iza mene - mozda necu moci da te vidim.

Koracaj odma do mene-budi mi prijatelj.

Profesor filozovije ispred svojih studenata na katedru postavio jedna prazna obicna tegla, tegla u koju mi stavljamo zimnice, tursije. Zamolio za tisine.Izvadio teniske loptice i stavio u teglu - na pitanje dali je tegla puna - studenti potvrdno odgovorili.Zatim profesor uzeo kutiju kamencice, sasuo u tegli, blago zanisao - kamencice su ispunili prazan prostor izmedju teniske loptice. Upitao studente dali je tegla puna? - ovi odgovorili potvrdno - DA. Otvorio drugu kutiju profesor - tamo je bio sitan pesak. Sasuo i pesak u tegli, zanisao teglu - pesak je sad ispunio sve praznine koju su bile izmedju kamencice i teniske loptice. Opet upitao dali je tegla sad puna??? - Studenti opet potvrdno odgovorili.Onda se profesor sagnuo, ispod katedre izvadio dve solje pune kafe - isipao kafu u teglu.Studenti se smijali na ovaj njegov postupak.Profesor zamoli za tisinu i rekao: Dok se smijete vi, ja volim da shvatite jedno: Ova ovako puna tegla predstavlja vas zivot!- Teniske loptice su bitne stvari u vasem zivotu: vera, familia, deca, vase zdravlje i sve ostale stvari koje vam puno znace u zivotu, lptice su sve te stvari koji uspunjuju vas zivot  i dok sve ostalo  nema.

-Kamencici su drugi po red stvari po vaznosti: posao, kuca..., a- pesak predstavlja sve ostale nevazne stvari u vasem zivotu.Ako napunite prvo teglu sa peskom - nema mesta za kamencice i teniske loptice. Isto ovo vazi u vasem zivotu-ako ga napunite sa sitnimm stvarima - nikad mesto za one bitne i najbitne. Vodite brigu koji su klucni u vasem zivotu- igrajte se sa decom, izlazite sa svog partnera na setnju, posetite svog lekara.... Ima uvek vremena da se ocisti kuca, da se opere automobil...,  Prvo vodite grizu o teniskim lopticama ...a onda sledite prioritete klucni u vasem zivotu.Jedna studentica je zabelezila: A sta je to sa kafom profesore?

Profesr smeseci je odgovorio: Drago mi je koleginice sto ste to upitali.Koliko mislili vi da vam je zivot ispunjen i da nemate vremena,  uvek ima vreme i prostor da popijete kafu sa prijateljem!!!! Sipajuci kafu u teglu - to sam vam dokazao. Prijatelje nemojte nikad da zaboravite, prijateljstvo se neguje pa makar i samo kafu popili. Imate vreme i za prijateljstvo. Ja dala prevelik uvod dok vam kazem da od ovo naravoucenie- dokazali si da za prijateljstvo nema nit granice. Vinica-Stip -SKopje - pravo u Pristini, gde nas je docekao vedar i nasmijani lik, proveli jedan divan prekrasan dan druzeci se sa njom, a vesto smo svi krili nasu tremu. Nije propustila nit da nas ugosti u svoj topli dom. Trema je nestala, a prijateljstvo ovekoveceno. Pri kraj dana rekli smo si zbogom-a to je neophodno kako bi se opet sreli.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.