Moj profil

Kada kola krenu nizbrdo

Hm, da. Do sada ste napravili brdo kolača, manje više uspješno. I nekako se veselite svakoj prilici da upotpunite svoju ljubav prema pripremi klača (o ovom slučaju torte).

A onda...

I eto tako to krene.

Sastojci su tu, vremena ima napretek.

Zadatak: napraviti dvije torte. I k`o profesor Baltazar mislim, mislim, mislim. Ok. Jedna za curu, jedna za dečka. Za curu Barbie, a za dečka nogometna lopta. Zašto ne?!

I tako kreće. Torta broj 1. Nakon što nismo našli neku lijepu Barbiku po nekoj razumnoj cijeni, ideja otpada. Ali će bit roza torta.  Kako-još ćemo vidjeti. Biskvit se peče po isprobanom receptu. Treba ga izvaditi van iz pećnice-kad ono tekući!?! Pa dobro, kaj sad. Stavimo malo brašna i zapečemo još malo. I ok je. (Tako bar mislim😉). Ok, sad dalje. Obzirom da je želja cure bila čokoladna, stavimo još rastopljene čokolade i čokoladnu kremu. Ukrasimo šlagom i rozim šlagom. I još  malo bonončekima da pojačamo dojam. Ok torta super izgleda!

U isto vrijeme se radi druga torta-lopta. Također isprobani recept za Jang kocke tu s Coolinarike. Hm, da. Bit će mi malo jedna smjesa pa ću ju pojačati. Ne duplo, već trostruko. Kaj piše-kore se podijele na tri i peku svaka posebno. Više se ne sjećam dal sam i prošli put tako radila ili sam sjekla. (Bila sam preumorna, a i radili smo još par vrsti istodobno). Joj, ma budem ja sve to odjednom. Hahha. I peče se biskvit i peče i peče, kad ono nikako da se ispeče. Probam, iznutra nekako mljeckavi. Pa kaj sad?! Neću baciti. Razmrvim ja biskvit i stavim nek se još zapeče. A poslije  pomiješam s čokoladnim namazom da bude fini. I stavim u okrugli kalup za loptu, već napravljeno s mojom šešir tortom. (Čak je i ideja bila jogurt torta, ali mi se činilo neako prehladno za to). Krema je žuta s bananama. Jako fino. Hm, bila bi da nisam predugo držala u hladnjaku.

Dakle sve je izašlo  na vidjelo kad se torta trebala rezati. Prvo su se zbog vjetra svjećice gasile pa su klinci uspjeli ugasiti par svjećica. A sad dalje. Ova roza torta se nije dala rezati.Tj. samo krema, a biskvit je ostao kao kalup. Uz upotrebu daske i čvstog stiskanja noža, uspjelo se malo sastrugati hrskavog biskvita. A druga?! Druga... Cijedilo se iz nje dok smo ju nosili do stola jer je kao što sam već rekla predugo  bila u hladnjaku. A kad se razrezala, unutra se čula pljas...krema se otsklizala kroz rupu koju sam napravila, iako je u unutrašnjosti bila još zaleđena.

Ma, sve u svemu. Dobro smo se nasmijali!

I kao što to kaže Murphyjev zakon "Ako nešto može poći naopako, poći će naopako".

😵

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.