Moj profil

Deserti s jagodama za početnike

Za one koji uživaju u voćnim kolačima, vjerujemo da su jedva dočekali sezonu slasnih crvenih jagoda. Tek nakon prve porcije kojom smo utažili želju za svježim jagodama, razmišljamo o desertima koji će poći za rukom početnicima i obradovati sve koji vole deserte za koje ne treba previše truda ni vremena, a rezultat je za plus pet. Nekad su najjednostavnija rješenja i najbolja pa je tiramisu s jagodama talijanski klasik za čiju je pripremu potrebno tek pola sata i osvježavajući kolač prozračne strukture je tu. Iz bobičastog svijeta stižu nam kremaste jagoda šnite koje osim okusom, obaraju s nogu već na prvi pogled.

Kad nam život servira limune, napravimo limunadu, a kad nam priroda servira jagode, naravno da ćemo se prepustiti uživanju u slasnim zalogajima jagoda u kremi, džemu, kolačima i tortama. Panna cotta s jagodama jedna je od najukusnijih poslastica talijanske tradicionalne kuhinje, priprema se od samo par sastojaka, a predstavlja čisti užitak. Elegantna i neodoljivo privlačna, riječi su koje najbolje opisuju mousse tortu od jagoda s crvenim preljevom. Nemojte propustiti ovu priliku.

Savršen spoj jagode i čokolade sam je po sebi dovoljan, ali kad se još u priču umiješa lagana krema s okusom vanilije, jedino što želimo je još jedna kocka brownia s kremom i finim preljevom od jagoda, šećera i limunovog soka. Jagode smo konačno dočekali, ali odlučili smo da nećemo čekati Valentinovo da bismo isprobali ovaj recept za mini palačinke. Jagodama uvijek možete iskazati ljubav osobi kojoj ih pripremate, ali i ljubav prema hrani i naravno.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.