Moj profil

Slasno, sočno meso: Jela uz koja je navijanje poseban gušt

Poluvrijeme je idealno za zalogaj koji paše u jednu ruku, dok je druga rezervirana za daljinski upravljač ili čašu. Naravno, riječ je o mesnim specijalitetima uz koje ide navijanje u dobrom društvu.

Ususret nogometnoj groznici koja je karakteristična za nogometno prvenstvo, biramo mesne zalogaje koje možemo pripremiti kod kuće na roštilju, grill tavi ili pećnici. Kada ne želite propustiti niti jedne minute utakmice, a niti odličan zalogaj, spojite sportske i kulinarske strasti.

Praktično i brzo s roštilja

Kotleti pripremljeni na roštilju razveselit će sve gurmane. Ukoliko su kotleti oko jednog centimetra debljine, nije ih potrebno prethodno tući, ali je zato dobrodošla marinada od češnjaka, maslinovog ulja i konjaka.

Uz prilog od povrća te žličicu ajvara, ramstek s grilla kompletan je obrok. Možete ga poslužiti i na popečenom kruhu koji će upiti dio sokova iz bifteka pa će biti još ukusnije.

Za kompletan navijački provod sočna vratina s roštilja pokazala se odličnim izborom. Pripremiti je možete i na grill tavi koju prije pečenja ne treba nauljiti. Izvrsno će pasati uz ljetnu salatu od šampinjona, rajčice, krastavca i ljubičastog luka.

BBQ svinjska rebarca pečena u foliji i poslužena uz povrće, mladi luk i feta sir, postaju centralni dio svakog druženja na roštiljadi. Da bi priprema bila još brža i praktičnija, rebarca stavite u vrećicu, ulijte marinadu i tako ostavite da se sastojci dobro povežu.

Piletina s grilla za svaku ruku

Niste li znali, pileća prsa s grilla jednako se vole s domaćim sokom, kao i s pivom. Za pripremu će biti dovoljno tek pola sata, a za potpunu sočnost ovog jela poslužite ih s blagim ajvarom.

Pileća krilca s roštilja obradovat će sve ljubitelje kombinacije piletine i roštilja. Jednostavno je previše teško ne posegnuti za još jednim i još jednim. Krilca možete ispeći i na rešetki u pećnici, a dovoljno je da ispod rešetke stavite posudu u koju će se cijediti sokovi i umak od pečenja.

Pileće BBQ quesadille, ukusne i jednostavne uklapaju se u navijačku atmosferu, a pašu u ruku uz daljinski. Piletinu možete zamijeniti drugim ostacima mesa, npr. vratinom s roštilja, svinjskim kotletima ili steakom, a u ovom receptu naglašena je svježina u umaku dobivena od soka limete.

Zagrizi muški u vege zalogaje s roštilja

Volite li roštilj, ali birate zalogaje bez mesa, onda će vas oduševiti burgeri od slanutka na roštilju. Odlično se slažu s umacima i povrćem pa je preporuka napraviti i koji viška, jer bi netko od ekipe mogao poželjeti još.

Iako nema mesa, grill povrće na salatu nije rezervirano samo za  ljubitelje vegetarijanske kuhinje, jer odgovara i uz mesne zalogaje. Za šarenilo i bogatstvo vitamina u tanjuru zaslužne su paprike, luk, tikvici i patlidžan.

Ako ste raspoloženi za vegetarijansko jelo, predlažemo pržene patlidžane glazirane BBQ umakom s medom, što je ujedno i dokaz da BBQ umaci nisu stvoreni samo za meso. Pospite nasjeckanim mladim lukom i poslužite uz kuhani kus kus ili rižu.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.